Kulturgården Bjerkem

Møter, kurs og samlinger på Bjerkem gir deg kulturopplevelser på jobb!

Bjerkem STeinkjer_1228

På Bjerkem er dere på historisk grunn, en av de mange «gamle trøndergårdane» med gravhauger like ved. Tørkhuset har stått her fra like etter gjenoppbygginga av gården etter Svartedauden. Husene på gården har trulig ligget på same plass i 1500 – 2000 år.

Bjerkem har 10 ulike møterom på garden med plass til alt fra 6 til 100 personer.

Man kan leie seg inn på Bjerkem med eller uten matservering og med eller uten vertskap. Bjerkem er også sertifisert som Norsk Økoturismebedrift.

Kulturgården Bjerkem i Steinkjer

Kapasitet
Gammellavin:
80 personer
Naborommet: 30 personer
Masstu: 16

Kulturgården Bjerkem har alt av moderne konferanseutstyr og trådløst bredband.
Ønskes overnatting, anbefaler vi Quality Hotel Grand Steinkjer.

Bjerkem 8.jpg

Mat og drikke
Bjerkem serverer kortreist og økologisk mat, og er et av få kjøkken i Nord-Trøndelag som er Debio-godkjent. Kjøttprodukter fra gården kombineres med lokale grønnsaker, oster og andre meieriprodukter. Brød og paier blir laga med eget mjøl – fra de gamle kornsortene svedjerug, landhvete og spelt og gir både en smaksopplevelse og et kunnskapsløft. I samarbeid med fylkets beste kokker håndterer vi både store og små arrangement.

Bjerkem 2

Bjerkem har utvikla eigne ølsorter som bare blir servert på gården.

Det serveres middag og lunsj til grupper over 10 personer.

Aktiviteter

Fortellerstunder
Hør eventyr med bål i gruva i Masstu fra 1891, eller få fortalt ledelses- eller bedriftshistorier kombinert med andre nåtidige fortellinger. På Bjerkem har fortellinga alltid vært levende.

Kulturhistorisk Natursti
Viser utviklinga på Bjerkem over 2000 år. Fin spasertur rundt i kulturlandskapet når det ikke er for mye snø.

Intimkonserter
Bjerkem har god kontakt med noen av landets beste folkemusikere – og i tillegg kan de skaffe gode både blues-, roots, jazz eller klassiske musikere. Bjerkem kan love store opplevelser med ledende kunstnere om du vil ha ei eksklusiv og særegen opplevelse.

Dansekurs og Danseopplevelser
Folkedans, swing, rock, og ekte dans på lokalet kan du få på Bjerkem. Kanskje kan et førstehjelpskurs i polsdans – på 10 minutt – også være aktuelt som et avbrekk i møtekvardagen?

Bunadburet på Bjerkem
Nord-Trøndelag Folkedraktsaum holder til her. Få en omvisning i selve buret fra 1851 med vekt på bygningen eller med fokus på den rekonstruerte draktskikken i fylket.

 Gårdsarbeid
Vil du bruke gårdsarbeid som en lagbyggende aktivitet for gruppen din, så syr vi sammen et opplegg!

Sykkel og vandring
Bjerkem har sykkelutleie, og kan komme med forslag til mange trivelige turer både til fots og på sykkel, både nede i bygda og oppe på fjellet. Korte og lange, utfordrende og enkle.

Ta kontakt med oss for tilbud eller mer informasjon:

Ansattebilde
Christina, Kathrine, Anne, Monica og Christine